HTML

oldalgazda dolgozik

Beszámoló arról, éppen milyen (nyilvános) saját projekteken dolgozom.

Friss topikok

Linkblog

Szeretem a bankom - Egy keresőmarketinges szemével

2011.03.18. 13:18 oldalgazda

A Budapest Bank "Dalbir kérdez" kampánya számos tanulsággal szolgál az online marketing szakemberek számára. Elég ugyanis csak rákeresni a szeretem a bankom kifejezésre, hogy lássuk, a nagy cégek mennyire mostohán bánnak az online marketing kínálta lehetőségekkel.

A Budapest Bank Dalbír-ja ugyanis a reklámban bemutatott keresésével számottevő keresési forgalmat gerjesztett: példájával sokakat ösztönözve arra, hogy ilyen vagy olyan formában rákeressenek a szeretem a bankom kifejezésre. Ahhoz pedig, hogy e keresési forgalom döntő hányada a OldalGazda oldalain landoljon, elég volt írni egy bejegyzést a megfelelő címmel és szöveggel egy keresőbarát tartalomkezelő rendszerrel működő oldalon; továbbá öt perc alatt létrehozni egy Szeretem a Bankom? című Facebook Oldalt.

Jól látszik tehát az, hogy pusztán a legnépszerűbb online oldalak (és felhasználóik) működésének ismerete és minimális energiabefektetés révén el lehetett volna kerülni, hogy a hirdető által súlyos összegekért megvásárolt, a kampány üzenete iránt érdeklődők figyelme ne mások oldalaira irányuljon. Mivel az eset még számos további érdekességet tartogat a keresőoptimalizálás szerepének és működésének megértésével kapcsolatban, ezért hamarosan egy esettanulmány keretében összegezzük a választ az Oldalgazda SEO oldalon többek között az alábbi kérdésekre:

  • hányan és hogyan kerestek rá a Dalbir által használt kifejezésre?
  • melyik oldal miért előzte meg a Budapest Bank oldalát?
  • mit lehetett volna tenni azért, hogy ne jöjjön létre ez az áldatlan állapot?

Szólj hozzá!

Címkék: keresőmarketing keresőoptimalizálás a szeretem bankom dalbir

A bejegyzés trackback címe:

https://oldalgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr742749932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása